Code Oranje

Vandaag was de eerste teammeeting voor editie 2018. Al is het team nog niet helemaal compleet het was toch tijd om een kick-off te doen voor onze 21-ste Roparun.

Vanwege de slechte weersverwachting (“ga niet de weg op als het niet strikt noodzakelijk is”) was het loopje vooraf geskipt en werd er alleen vergaderd. Het team werd door het kernteam bijgepraat over de ontwikkelingen binnen het team en wat er op de eerste ‘grote vergadering’ van de stichting Roparun in het Nieuwe Luxor was meegedeeld. Verder werden aan de aanwezigen de lotenboekjes uitgereikt, dus binnenkort kloppen we weer bij jullie aan voor de verkoop van loten en de kalender doorgenomen.

De terugweg duurde een 1 ½ keer zo lang als de heenreis en ik was blij dat ik sinds afgelopen zaterdag de winterbandjes onder de auto had zitten.

Volgende vergadering zijn we hopelijk compleet en kunnen we ons onder betere omstandigheden treffen.

De opbrengst van Roparun 2017 is…

Gisterenavond is bij de slotavond van de Roparun de totaalopbrengst van 2017 bekend gemaakt.

€ 5.497.643,00

Wat een fantastisch bedrag hebben alle teams bij elkaar opgehaald. Iets waar we ontzettend trots op mogen zijn! Trots zijn we ook als Team126, dat wij daar € 25.351,00 aan hebben bijgedragen.

Dank aan alle sponsoren en supporters van ons team dat jullie dit met zijn allen mogelijk maken. Hopelijk zijn jullie in 2018 weer van de partij. Wij wel!

Sponsorloop levert een fantastisch bedrag op.

Vorige week waren wij met een grote delegatie van ons team welkom bij Basisschool De Achtbaan in Utrecht om een sponsorloop voor de Roparun te organiseren en begeleiden. In een eerder bericht heb je kunnen lezen dat dit evenement een groot succes was. School blij, kinderen blij en wij blij.Tot vandaag hadden de kinderen de tijd om hun gesponsorde bijdragen in de collectebussen te stoppen. Die zijn intussen  officieel geteld bij de Stichting Roparun en we hebben een schitterend bedrag van € 3.940,12 bij mogen schrijven op de rekening van de Roparun!

Wat een fantastisch bedrag hebben deze kinderen voor dit mooie doel bij elkaar gelopen. Ontzettend bedankt daarvoor.

Schoolkinderen lopen voor de Roparun

Woensdag met een grote delegatie van ons Roparunteam een prestatieloop georganiseerd voor kinderen van een basisschool in Utrecht.

Tot in de puntjes voorbereid door Lisette! In drie groepen (groep 1-2, 3-5 en 6-8) werden verschillende parcoursen rond de school afgelegd, waarbij de teamleden zich verdeelden over het parcours. De kids waren laaiend enthousiast en gaven zich er van jong tot oud aan over. Belangrijkste was natuurlijk dat elk kind zich door familie, vrienden en buren liet sponsoren en de meegenomen collectebussen werden goed gevuld met heel mooie bedragen. Tot woensdag heeft elk kind de gelegenheid zijn of haar sponsorbijdrage af te storten en dan brengen we de bussen naar de stichting. We hebben in elk geval een heel goed gevoel over de opbrengst!Maar vooral ook een heel goed gevoel over het evenement, het enthousiasme waarmee de kids geld opgehaald hebben en meededen met de loop. Ook door de docenten werd heel positief gereageerd, kortom, een ochtend om niet snel te vergeten. Dank aan de teamleden Emo, Louis, Willeke, Lisette, Margo, Tjeerd, Hans 2, Karin, Wouter, Darryl, Johan en Robin.

Bijzondere dank aan Margo en bakker Roodenrijs voor de sponsoring van de krentenbollen, gastteamlid Nienke voor het fotograferen, Lisette en Theo voor alle organisatie en ontvangst en Tjeerd die de hele morgen in een broeierig vogelpak heeft rondgelopen!

Zadeltraining voor de fietsers

De Roparun is niet alleen een uitputtingsslag voor de lopers die elk zo’n 72 kilometer moeten lopen, maar voor het hele team: chauffeurs, begeleiders, ondersteuners, maar zeker ook voor de fietsers een staaltje van doorzettingsvermogen.

Tijdens de Roparun wordt de loper bijgestaan door twee fietsers. Eén voor de loper voor de juiste route en één achter de loper voor de veiligheid. De lopers wisselen om de kilometer, de fietsers begeleiden ze gedurende de zes etappes dat team A of B (variërend van 40 tot 57 kilometer) in touw is.

Nou zal je wel denken, ach 40, 50 kilometer fietsen is toch niet zo erg? Dat klopt als je kunt doortrappen. Tijdens de Roparun fiets je echter het tempo van de loper, zo’n 11,5 kilometer per uur! Het totale traject Hamburg Rotterdam is zo’n 560 kilometer, waarvan je als fietser dus, verdeeld over zes etappes 280 kilometer wegtrapt. Tussendoor heb je tussen de 4 en 5 uur tijd om even wat anders te doen (verplaatsen naar volgende wisselpunt, eten, slapen, verzorgen).

Omdat gedeelde smart halve smart is hadden afgelopen weekend de fietsers met elkaar afgesproken voor een oefenetappe Roparun-tempo-fietsen. Materiaal in orde, fietsbroek met ‘zemen lap’ aan, bidon met sportdrank of water mee. Margo had een mooi rondje van 56 kilometer door duinen, langs landgoederen en (bijna uitgebloeide) bollenvelden. Onder prima omstandigheden een heerlijke zadeltraining afgewerkt!

Waar we ook goed mee bezig zijn is sponsoropbrengst genereren. Naast de donatiemodule via de Roparunsite, doneren via iDEAL op onze eigen site, collectes, schoolsponsorloop en de lotenverkoop á € 2,50 bestaat nu ook de mogelijkheid om ons via een sms € 3,00 per keer te doneren.
Sms ROPARUN 126 naar 4333.