Roparun

Op zaterdag 8 juni 2019 ging de 28e Roparun van start. Een unieke estafetteloop van Parijs en Hamburg naar Rotterdam met een bijzonder doel: geld inzamelen voor het verbeteren van de levensomstandigheden van kankerpatiënten. 

De opbrengst gaat ieder jaar volledig naar de Stichting Roparun. Hiermee worden projecten en initiatieven gerealiseerd die de laatste periode in het leven van terminaal zieke kankerpatiënten kunnen veraangenamen.

Wat houdt de Roparun in?
De Roparun is een hardloopevenement waarbij een team van acht lopers in het Pinksterweekend een parcours van Parijs of Hamburg naar Rotterdam loopt, met als doel geld op te halen voor de stichting Roparun.

Roparun is afgeleid van Rotterdam-Parijs-Run. Het parcours is meer dan 520 kilometer lang. Van 1992 tot 2003 liep de route van Rotterdam naar Parijs. Sinds 2004 loopt de route in omgekeerde richting, van Parijs naar Rotterdam. Sinds 2012 wordt er ook een Roparun georganiseerd van Hamburg naar Rotterdam.

De finish van beide Roparuns was op maandag 2e Pinksterdag, 10 juni 2019, op de Binnenrotte in Rotterdam. In een tijdsbestek van enkele uren werden alle teams feestelijk binnengehaald.

De projecten van de Stichting Roparun
De stichting Roparun ondersteunt projecten van verschillende ziekenhuizen zoals de Daniel den Hoed Kliniek, het Emma Kinderziekenhuis, het Sophia Kinderziekenhuis en andere ziekenhuizen in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

Ook heeft de stichting Roparun inmiddels veertien bungalows in eigen beheer waar kankerpatiënten en hun familieleden kosteloos een weekje kunnen verblijven. In het kader van palliatieve zorg krijgen diverse instellingen ondersteuning bij de inrichting van hun afdelingen. Dankzij de ondersteuning van de Stichting Roparun zijn ook diverse hospices en inloophuizen geopend en ingericht.

Lees hier meer informatie over de doelen van de Stichting Roparun.