Roparun Landgraaf

Op zaterdag 2 oktober 2021 gaat de 30e Roparun van start. Een unieke estafetteloop die dit jaar volledig in Nederland gelopen zal worden met een bijzonder doel: geld inzamelen voor het verbeteren van de levensomstandigheden van kankerpatiënten. 

De opbrengst gaat ieder jaar volledig naar de Stichting Roparun. Hiermee worden projecten en initiatieven gerealiseerd die de laatste periode in het leven van terminaal zieke kankerpatiënten kunnen veraangenamen.

Wat houdt de Roparun in?
Normaal is de Roparun een hardloopevenement waarbij een team van acht lopers in het Pinksterweekend een parcours van Parijs of Bremen naar Rotterdam loopt, met als doel geld op te halen voor de stichting Roparun.

Roparun is afgeleid van Rotterdam-Parijs-Run. Het parcours is normaal zo’n 550 kilometer lang. Van 1992 tot en met 2003 liep de route van Rotterdam naar Parijs. Sinds 2004 loopt de route in omgekeerde richting, van Parijs naar Rotterdam. Van 2012 tot en met 2019 werd er ook een Roparun georganiseerd vanaf Hamburg naar Rotterdam. In 2020 had Bremen de nieuwe startplaats in Duitsland zullen zijn.
Vanwege de coronapandemie heeft de organisatie ervoor gekozen om de 30ste Roparun in 2021 volledig in Nederland te houden. Vanaf Landgraaf in Limburg lopen we een iets kortere route van 300 kilometer terug naar Landgraaf.

Door de kortere route is de finish al op zondag 3 oktober 2021, op het pinkpopterrein in Landgraaf. In een tijdsbestek van enkele uren worden alle teams feestelijk binnengehaald.logo roparun met link naar website roparun

 

Digitale Roparun tijdens het Pinksterweekend
Naast de fysieke Roparun in oktober zal tijdens het Pinksterweekend een digitale versie van de Roparun gehouden worden. Via een speciale app zullen we toch in estafettevorm kunnen lopen en fietsen, waarbij we de geldende maatregelen in acht kunnen nemen. Hoe een en ander in de praktijk zal gaan wordt nog uitgewerkt, maar zo kunnen we toch een beetje die bijzonder Roparunsfeer voelen.

De projecten van de Stichting Roparun
De stichting Roparun ondersteunt projecten van verschillende ziekenhuizen zoals de Daniel den Hoed Kliniek, het Emma Kinderziekenhuis, het Sophia Kinderziekenhuis en andere ziekenhuizen in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

Ook biedt de stichting Roparun kankerpatiënten en hun familie een weekend, midweek of week aan in een van de cottages van Center Parcs. Waar zij geheel kosteloos kunnen genieten en nog even samen kunnen zijn. In het kader van palliatieve zorg krijgen diverse instellingen ondersteuning bij de inrichting van hun afdelingen. Dankzij de ondersteuning van de Stichting Roparun zijn ook diverse hospices en inloophuizen geopend en ingericht.

Lees hier meer informatie over de doelen van de Stichting Roparun.