Roparun

Op de zaterdag van het Pinksterweekend gaat de Roparun van start. Een unieke estafetteloop die dit jaar naast een Nederlandse route ook weer een start in Frankrijk kent. Vanaf Saint Quentin naar Rotterdam en vanaf Vliegveld Twenthe naar Rotterdam met een bijzonder doel: geld inzamelen voor het verbeteren van de levensomstandigheden van kankerpatiënten. 

De opbrengst gaat ieder jaar volledig naar de Stichting Roparun. Hiermee worden projecten en initiatieven gerealiseerd die de laatste periode in het leven van terminaal zieke kankerpatiënten kunnen veraangenamen.

Wat houdt de Roparun in?
Tijdens het pinksterweekend vindt de Roparun plaats. Honderden teams leggen lopend (en rijdend) meer dan 500 kilometer af in estafettevorm. Per team is er steeds één loper met begeleiding actief. Non-stop, twee dagen en twee nachten lang.

Roparun is afgeleid van Rotterdam-Parijs-Run. Van 1992 tot en met 2003 liep de route van Rotterdam naar Parijs. Sinds 2004 loopt de route in omgekeerde richting, van Parijs naar Rotterdam. Vanaf 2012 werd er ook een Roparun georganiseerd vanaf Hamburg naar Rotterdam. Net als afgelopen jaren, zijn ook dit jaar de routes wat anders. Vanwege de olympische spelen is een start in Parijs niet mogelijk en de Nederlandroute is ook wat aangepast. Maar de afstand is hetzelfde en de uitdaging is er niet minder om.

De finish van beide Roparuns is op maandag 2e Pinksterdag, op de Coolsingel in Rotterdam. In een tijdsbestek van enkele uren worden alle teams feestelijk binnengehaald.logo roparun met link naar website roparun

De projecten van de Stichting Roparun
De stichting Roparun ondersteunt projecten van verschillende ziekenhuizen zoals de Daniel den Hoed Kliniek, het Emma Kinderziekenhuis, het Sophia Kinderziekenhuis en andere ziekenhuizen in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

Ook biedt de stichting Roparun kankerpatiënten en hun familie een weekend, midweek of week aan in een van de cottages van Center Parcs. Waar zij geheel kosteloos kunnen genieten en nog even samen kunnen zijn. In het kader van palliatieve zorg krijgen diverse instellingen ondersteuning bij de inrichting van hun afdelingen. Dankzij de ondersteuning van de Stichting Roparun zijn ook diverse hospices en inloophuizen geopend en ingericht.

Lees hier meer informatie over de doelen van de Stichting Roparun.