Roparun

Op zaterdag 27 mei 2023 gaat de 32e Roparun van start. Een unieke estafetteloop die ook dit jaar volledig in Nederland gelopen zal worden, vanaf evenementenlocatie Vliegveld Twenthe naar Rotterdam met een bijzonder doel: geld inzamelen voor het verbeteren van de levensomstandigheden van kankerpatiënten. 

De opbrengst gaat ieder jaar volledig naar de Stichting Roparun. Hiermee worden projecten en initiatieven gerealiseerd die de laatste periode in het leven van terminaal zieke kankerpatiënten kunnen veraangenamen.

Wat houdt de Roparun in?
De Roparun is een hardloopevenement waarbij een team van acht lopers in het Pinksterweekend een parcours van Parijs of Bremen naar Rotterdam loopt.  Dit jaar met een aangepaste route maar met hetzelfde doel, geld ophalen voor de stichting Roparun.

Roparun is afgeleid van Rotterdam-Parijs-Run. Het parcours is zo’n 550 kilometer lang. Van 1992 tot en met 2003 liep de route van Rotterdam naar Parijs. Sinds 2004 loopt de route in omgekeerde richting, van Parijs naar Rotterdam. Vanaf 2012 werd er ook een Roparun georganiseerd vanaf Hamburg naar Rotterdam. Vanwege praktische redenen heeft de organisatie ervoor gekozen om de Roparun ook dit jaar volledig in Nederland te houden.

De finish van beide Roparuns is op maandag 2e Pinksterdag, 29 mei 2023, op de Coolsingel in Rotterdam. In een tijdsbestek van enkele uren worden alle teams feestelijk binnengehaald.logo roparun met link naar website roparun

De projecten van de Stichting Roparun
De stichting Roparun ondersteunt projecten van verschillende ziekenhuizen zoals de Daniel den Hoed Kliniek, het Emma Kinderziekenhuis, het Sophia Kinderziekenhuis en andere ziekenhuizen in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

Ook biedt de stichting Roparun kankerpatiënten en hun familie een weekend, midweek of week aan in een van de cottages van Center Parcs. Waar zij geheel kosteloos kunnen genieten en nog even samen kunnen zijn. In het kader van palliatieve zorg krijgen diverse instellingen ondersteuning bij de inrichting van hun afdelingen. Dankzij de ondersteuning van de Stichting Roparun zijn ook diverse hospices en inloophuizen geopend en ingericht.

Lees hier meer informatie over de doelen van de Stichting Roparun.