Roparun Team 126 in actie op 1e Pinksterdag

Pinksteren is voor ons team onlosmakelijk verbonden met de Roparun. Na de teleurstelling van vorig jaar, kijken we nu uit naar begin oktober en een Roparun NL; met start en finish in Nederland.  Om de teamspirit erin te houden, is besloten om een mooie run-bike-run te doen met iedereen die daar zin in had. De route werd een rondje Haarlem met als vertrekpunt het parkeerterrein van de Ikea. Daar waar je naar toe gaat als je écht niks beters hebt te doen met Pinksteren. En dat waren nog best veel mensen gezien de rij die er stond om naar binnen te gaan.

Na de bemoedigende woorden van onze captain Emo vertrokken we in twee groepjes voor de eerste 16 km. Het weer was goed (beetje winderig) maar heerlijk om weer met zijn allen op pad te zijn. Veel bekende gezichten met hier en daar een nieuwkomer. Zo konden wij Carl verwelkomen als nieuw lid van de ondersteuningsploeg, Dennis als fietser (maar vandaag actief loper) en Constant die meegaat als fietser maar ook nu de hardloopschoenen aan had. Daarnaast zaten ook oude bekenden Ronald (nu fietsen maar straks weer loper hopen we), Kim (één van de twee masseurs) en chauffeur Hans1 op de fiets. Dus over multi-inzetbaarheid gesproken: dat komt wel goed met dit team.Het rondje Haarlem was een fraaie tocht: mooie fietspaden zonder al teveel ‘doorgaande wegen’ langs pittoreske plaatsen zoals Haarlemmerliede, Spaarnwoude, Santpoort en Bloemendaal. Dit betekende wel voor de navigerende fietsers dat ze bij de les moesten blijven om bijtijds af te slaan. En dat ging in bijna alle gevallen helemaal goed….

Na de eerste stop met koffie en thee, was het tijd voor de tweede 16 km. Nu inmiddels met regen(pak), maar met onverminderde energie onder andere over het Kopje van Bloemendaal. Voor allemaal een fikse klim, zeker voor degene die op dat moment op de OV-fiets zat. Maar we wisten waar we het voor deden. Deze inspanning zou worden beloond, want bij de volgende stop wachtte ons ‘los ballos de Douwe’. Ofwel een broodje bal met dank aan onze kok Douwe. Deze smaakte weer als vanouds, zodat we vol goede moed én met een volle maag op weg gingen voor de laatste etappe.

Het bleek dat ‘los ballos’ bij sommige lopers toch wat zwaar op maag lagen; de fietsers hadden daar geen enkel probleem mee (zelfs niet na twee broodjes bal 😊). Inmiddels waren de regenjasjes weer in de fietstassen verdwenen en bleef het tempo onveranderd mooi hoog. Ondanks dat was er toch genoeg tijd en ruimte om met elkaar bij te kletsen; ook één van de doelstellingen van vandaag. Het tempo lag bij het tweede groepje iets hoger, maar dankzij hun kleine omweg kwam het hele team volledig aan bij de Zweedse meubelwinkel, waar de rij inmiddels nog groter was geworden…

Met een goed gevoel in de benen en de billen, high fives (geen knuffels want Corona) en een borrelhapje kwam er een eind aan een mooie dag. Toegegeven, het haalt het niet bij het echte werk, maar met het weer van de afgelopen dagen mag je je afvragen of dat zo nu zo erg is geweest.Met dank aan de route-uitzetters Hans2 en Ronald, dank aan Robin voor de toeristische tips onderweg, Douwe voor de ballen en verder dank aan iedereen die erbij was. Op naar begin oktober!!

Jan-Willem (fietsert)

Alternatieve Roparun 2021

Nog maar een week, dan is het alweer Pinksteren.

Wat hadden we nu graag bezig geweest met de laatste voorbereidingen voor de Roparun.
Douwe die aan het koken is om voor 22 mensen voor 3 dagen een voedzame maaltijd klaar te kunnen maken. Hans 1 die de laatste controle doet van onze materialen, werken alle verlichte hesjes, hebben we genoeg batterijen, van dat werk. Hans 2 die de route op alle TomToms aan het inladen is en hoopt dat er geen wijzigingen meer komen. De lopers en fietsers die zorgen dat ze alles bij zich hebben om de 560 kilometer af te gaan leggen. Zo is iedereen op zijn/haar eigen manier bezig met die laatste voorbereiding.

En dan die vrijdagochtend. Die spanning, die ontlading als je iedereen weer ziet, iedereen nog fris en fit. De speech voor vertrek en dan net niet op de afgesproken tijd vertrekken omdat er toch een verloopstekker van een fietsendrager ontbreekt of nog snel een kentekenplaat gemaakt moet worden. Dan op weg met een bus vol uitgelaten ‘kinderen op schoolreis’, stukje file in Duitsland en hard en redelijk ongecontroleerd meezingen met de playlist van Emo. Het hoort er allemaal bij en het maakt het een dag om naar uit te kijken.

Helaas zit dat er nu nog even niet in en bewaren we dat allemaal voor het eerste weekend in oktober. We hebben nog iets om naar uit te kijken.

Rondje HaarlemEn…..
We hebben ook een coronaproof-plan voor eerste pinksterdag. We gaan met een deel van het team een run-bike-run-etappe lopen. Een schitterende route van bijna 50 kilometer rondom Haarlem. Als je het zo schrijft lijkt 50 kilometer bijna kinderspel, tijdens de echte run is dat nog niet 1/10 van de route… Maar nu zijn we blij dat het kan en 50 kilometer run-bike-run is ook best pittig. Niks uitrusten in de bus, als je niet loopt moet je fietsen en dat ga je ook wel een keer voelen.

Natuurlijk is doneren nog steeds mogelijk. Want hoewel de Roparun even pas op de plaats maakt, hebben we nog steeds dat ene grote doel waar we het voor doen: geld ophalen voor de ondersteuning van mensen met kanker. Dus steun ons en steun de Roparun.

Ook de Roparun is afgelast

Vandaag heeft het bestuur van de Stichting Roparun bekend gemaakt dat ook de Roparun dit jaar vanwege het Coronavirus niet door zal gaan.

“Als stichting vinden wij het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen en verspreiding van COVID-19 waar mogelijk tegen te gaan. Als organisatie die zich inzet voor het welzijn van zieke mensen, vinden wij het onze verplichting om veiligheid en gezondheid altijd de hoogste prioriteit te geven. Niet alleen een verplichting naar hen, maar naar de hele samenleving.”

Als team vinden wij dit ontzettend jammer. Er is al veel tijd en energie in fondsenwerving en voorbereiding gestoken en iedereen is bezig om op zijn of haar manier fit te zijn voor dat ene weekend. Dat mooie weekend waar we zoveel plezier aan beleven, dat weekend waarin alles samenkomt. Dat weekend waarvoor onze donoren en sponsoren zo trouw hun portemonnee trekken en ons steunen om mensen met kanker te kunnen helpen. Helaas is het niet anders en is de realiteit nu zoals hij is.

Verder schrijft het bestuur in hun persbericht dat de stichting ook dit jaar gewoon doorgaat met het ondersteunen van verschillende doelen in de ondersteunende zorg voor mensen met kanker. Hoe een en ander in de praktijk zal gaan en wat het voor teams en deelnemers zal betekenen wordt de komende weken uitgewerkt. Daar wachten wij rustig op.

Wel is al bekend gemaakt dat de loterij waarvoor al heel veel loten zijn verkocht gewoon door zal gaan. Het geld van de Roparunloterij gaat nog steeds 100% naar de goede doelen. De bekendmaking van de trekking zal plaatsvinden op 13 juni en prijzen worden vanaf dat moment ook uitgekeerd.

Namens alle teamleden van Team 126 bedanken we jullie voor alle steun, donaties en andere bijdragen. Zonder jullie heeft het geen zin en hopelijk zijn jullie er volgend jaar weer voor ons.

Want in 2021 zijn wij er zeker weer bij!

Het volledige persbericht kun je hier lezen.

Henk Liefting sponsort onze gezonde energie

Voor de hoognodige energie kunnen we tijdens de Roparun natuurlijk flink wat gezonde snacks gebruiken. Gelukkig sponsort Henk Liefting, groothandel in groente en fruit tijdens de run al het fruit voor ons. Dat scheelt nogal in de uitgaven en dat geld kan dus weer mooi naar de doelen van de Stichting Roparun.

Ook sponsor worden?
Sponsoring kan op allerlei manieren; in natura of in geld. Wij zijn overal blij mee en gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Neem gerust contact met ons op of spreek een van onze teamleden aan.

Team 126 stelt zich voor: Carl

Wie ben je?
Carl, 42 lentes jong. Maartjes echtgenoot en betamelijk huisvader. Werkzaam als “erkenninghouder”.

Wat is je rol in het team?
Mij is gevraagd of ik wil bijspringen als chauffeur materialenbus. Team 126 werkt keihard en heeft al het breedste respect verworven. Een nobel doel ondersteunen doe ik dan ook graag.

Hoe vaak heb je al meegedaan?
Exact nul keer, 2020 is mijn debuutjaar.

Wat moeten we verder van je weten?
Wisten jullie al dat..
…Maartje en ik elkaar in het leger zijn tegengekomen? (2001)
…zij toen al medailles met hardlopen verdiende, terwijl dat voor de opleiding helemaal niet hoefde?
…zij langer in dienst heeft gezeten, maar ik de veteraan ben? We raken er tot op de dag van vandaag niet over uitgesproken…
…uit een rol als ‘man achter de schermen’ ik de meeste voldoening haal? Daarbij is mijn insteek: hoe vanzelfsprekender de randvoorwaarden, des te geslaagder de missie.
…ik mij verder laat omschrijven als Queen-fan, virtuoos gitarist en Herman Finkers-fan? Om met diens wijze woorden af te sluiten: “Ik werd ingeschreven als gymnasiast. Dat was’t.”