Collecte in Vleuten

CollecteVandaag waren wij als team welkom in winkelcentrum Vleuterweide in Vleuten.

In twee ploegen hebben we hier een groot deel van de dag gecollecteerd en promotie gemaakt voor de Roparun. Vanmorgen waren Douwe, Karin, Margo, Emo en Hans 2 van de partij. Vanmiddag Namen Hans 1, Tjeerd en Louis het stokje , of eigenlijk de collectebus, van ons over.

Als team hebben we ervaring met collecteren in de regio Rotterdam. Daar hoef je de gemiddelde bezoeker geen uitleg te geven over de Roparun en waarvoor we het doen. Vooraf hadden we ingeschat dat dit wel eens een zwaardere klus kon worden. Vleuten ligt toch een redelijk stuk van de route.
Mij is het alleszins meegevallen. Verrassend veel mensen waren toch bekend met de Roparun en veel bezoekers van dit winkelcentrum waren best bereid om ons verhaal aan te horen. Bijna iedereen pakte daarna zijn of haar portemonnee om een bijdrage te doen.

Een aantal mensen kende ons ook van het artikel dat Lisette pasgeleden in de lokale krant heeft laten plaatsen. Zo wordt de Roparun toch steeds bekender en wordt alle inzet van alle teams steeds meer beloond.

Persoonlijk heb ik bijna nooit contant geld bij me en ik ben daar zeker niet alleen in. Eén van de meest gehoorde reacties bij een collecte is ‘sorry, geen kleingeld’. Vandaag waren wij daarop voorbereid. Via ABN AMRO hadden wij de beschikking over een mobiel pinapparaat en dat blijkt een gouden greep. Mensen zijn best bereid om hun pinpas te pakken en op deze manier een bijdrage te doen. Hierdoor hebben wij serieus meer geld op kunnen halen dat anders aan ons voorbij gegaan was.

Al met al een goed gevoel aan deze dag overgehouden. Collecteren zal nooit een hobby van me worden. Maar door alle positieve reacties en de gulle gaven van Vleuten en omgeving hebben we het toch weer met plezier gedaan.
Begin volgende week weten we hoeveel deze dag heeft opgeleverd. Ik ben benieuwd.

2 Comments on “Collecte in Vleuten
 1. Goedemorgen,
  Via Google dit bericht gevonden. Voor ons roparunteam ben ik aan t uitzoeken hoe we aan een pinapparaat kunnen komen voor onze collectes. Kunnen jullie me laten weten hoe je dat hebt geregeld? Via de RR organisatie niet want die zijn nog niet zover helaas. Daar kunnen we alleen de collectebussen lenen.
  Ik ben heel benieuwd!
  Groetjes
  Annette
  Team 255-Time is Running

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *