Routeverkenning Hamburg tot Meerkerk

Afgelopen weekend zijn Emo, Hans I en Louis naar Hamburg en via de route terug gereden om aan de hand van de beschikbare routebeschrijvingen de plekken te bekijken waar we kunnen bivakkeren tijdens de wissels.

Met een luxe reiswagen over de Autobahn snel naar Hamburg om vanaf het startpunt van de Roparun over de binnenweggetjes, via de route 2017, weer terug te rijden tot het punt waar de auto’s de teams kunnen begeleiden (laatste 80 kilometer is RunBikeRun).
Uitgangspunt waren onze rustplekken van de editie 2015. Vorig jaar hebben we vanwege de 25e editie er voor gekozen om de Parijsroute te doen, maar nu toch weer Hamburg.

De route is op enkele plekken gewijzigd, sommige stadjes of dorpen willen de karavaan niet meer of juist wel door hun gebied hebben lopen.
De luxere plekken uit voorgaande edities zoals Ter Apel en de Melkfabriek (waar een wc, stroom en soms zelfs een echt matras beschikbaar is) kunnen we gelukkig ook dit jaar weer gebruiken. Tijdens onze tocht hebben wij ruim tien wisselplekken nodig en ten opzichte van de vorige keer moesten we vier nieuwe plekken vinden, zodanig dat de etappe-afstand niet te groot werd.

Op de zaterdagmiddag komen we tot en met het derde wisselpunt. Tussen het derde en het vierde wisselpunt heeft Hans een hotelletje gereserveerd. Zondagochtend na afloop van de Australische Grand Prix en een goed Frühstuck gaan we naar wisselplek 4 bij Bösel. Verder via Neubörger, Ter Apel, Hardenberg, Markelo, Ugchelen en Lienden. Het is bewonderenswaardig hoeveel de mannen nog herkennen van de twee voorgaande Hamburg-edities. Zo verloopt het weekend erg soepel.

Ondanks dat wordt het toch wel een latertje, maar de verkenning zal ons zeker helpen om ook van deze editie een succes te maken. “Voorbereiding is alles”. In totaal hebben we zo’n 480 kilometer route verkend.
Uiteraard zijn er zaken gebeurd die we hier niet kunnen vertellen, maar die ongetwijfeld bij menig teambarbecue de revue zullen passeren.

Aanstaande weekend doen we een klein loopje met het team en houden we een teamvergadering.
Voor je weet is het Pinksteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *