Team 126 stelt zich voor: Kim

Kim Heikens

Kim Heikens

Wie ben je?
Ik ben Kim Heikens. Ik ben 23 jaar oud en daarmee het absolute jonkie van de groep. Ik woon en werk in Amsterdam.

Wat is je rol in het team?
Ik ga mee als fysiotherapeute en zal dus vooral bezig zijn met het losmasseren van spieren. Verder kan ik de lopers adviezen geven, ondersteunende tape aanbrengen en haal ik  natuurlijk alles uit de kast om ze mentaal te supporten.

Hoe vaak heb je meegedaan?
Dit jaar wordt voor mij de eerste keer!

Wat moeten we verder van je weten?
Ik ben echt een gezelligheidsmens en altijd wel in voor een geintje. Naast mijn werk als fysiotherapeute hou ik mij graag bezig met sport. Momenteel korfbal ik in het 1e van SKV Amsterdam, waar ik ook regelmatig teamgenoten voorzie van de nodige tapejes en adviezen bij blessures. Naast teamsport doe ik zelf af en toe nog wat krachttraining in de fitness en probeer ik met hardlopen mijn conditie te verbeteren. Verder ben ik altijd wel te porren voor een gezellige avond met vrienden, het liefst onder het genot van een goed glas wijn!

De Roparun vind ik een gaaf sportevenement. Als team na meer dan 500 km de finish bereiken is natuurlijk al een uitdaging op zich. Maar uiteindelijk doe je dit niet voor jezelf maar met als doel zoveel mogelijk geld ophalen voor mensen met kanker. Ik denk dat iedereen wel één of meerdere dierbaren heeft verloren aan deze vreselijke ziekte en ook weet hoe zwaar dit hele proces is. Het geld dat wordt opgehaald tijdens de Roparun wordt besteed aan middelen die het leven van een kankerpatiënt wat dragelijker maakt. Ik vind dit een onwijs goed en belangrijk doel en zet me daarom graag in door als fysio de lopers te ondersteunen tijdens de Roparun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *