Team 126 stelt zich voor: Ries

Ries PeetersWie ben je?
Mijn naam is Ries Peeters. Geboren in Weert, maar opgegroeid in een het kleine dorp Nederweert. Momenteel ben ik woonachtig in Amsterdam en werk ik ondertussen al een dikke 2 jaar voor ABN AMRO.

Wat is je rol in het team?
Ik ben een van de acht lopers. Daarnaast ben ik met 26 jaar de jongste van het team. Ik voel me soms echt de jonge hond van het team. De rest van het team is heel ervaren en professioneel. Dus van hun kennis en ervaring ga ik veel gebruik maken, gedurende de voorbereidingen en de run zelf. Ik ben erg blij dat ik als nieuwkomer zo warm ontvangen word. Ik vind het gaaf om deel uit te mogen maken van dit team.

Hoe vaak heb je meegedaan?
Dit is de eerste keer dat ik mee doe aan de Roparun. Voor mij is dus alles nieuw. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik er ontzettend veel zin in heb! Ik heb al veel goede verhalen vanuit het team gehoord hoe ge-wel-dig en op hetzelfde moment loodzwaar de tocht is. Ik weet dus niet precies wat me te wachten staat maar ik weet wel dat het een groot avontuur gaat worden!

De slogan van de Roparun pakte me direct, “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven,”. Roparun zet zich met deze slogan in voor patiënten met terminale kanker. Voor dit doel zet ik me maar al te graag in. Ik heb zelf mijn moeder, opa en andere dierbaren aan deze verschrikkelijke ziekte verloren. Het is niet het aantal dagen wat telt maar de kwaliteit van de dagen die je als familie nog hebt. Als ik door mijn inzet aan de Roparun kan bijdragen aan de kwaliteit van de laatste dagen of weken van mensen met kanker en hun dierbaren dan is dat goud waard.

Wat moeten we verder van je weten?
Ik ben een echte koffiefanaat. Ik kan heerlijk genieten van een verse kop koffie. Ik heb zelf ook jarenlang in een koffiezaak gewerkt. Hopelijk hebben ze in het weekend van de Roparun ook heerlijke koffie in het busje! Dat zou tijdens de estafette un dan echt een opkikker voor me zijn!

Naast koffie krijg ik ook zeer veel energie van sporten, naast hardlopen tennis ik graag en heb ik jarenlang gevoetbald. Ook krijg ik een kick van extremere sporten zoals skydiven, hikingtochten  op gletsjers of een andere uitdaging waarbij ik mijn grenzen kan opzoeken. Na de Roparun ga ik met vrienden een week zeilen in de Griekse Cyclades en bijkomen van dit mooie avontuur.

One Comment on

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *