Alternatieve Roparun 2021

Nog maar een week, dan is het alweer Pinksteren.

Wat hadden we nu graag bezig geweest met de laatste voorbereidingen voor de Roparun.
Douwe die aan het koken is om voor 22 mensen voor 3 dagen een voedzame maaltijd klaar te kunnen maken. Hans 1 die de laatste controle doet van onze materialen, werken alle verlichte hesjes, hebben we genoeg batterijen, van dat werk. Hans 2 die de route op alle TomToms aan het inladen is en hoopt dat er geen wijzigingen meer komen. De lopers en fietsers die zorgen dat ze alles bij zich hebben om de 560 kilometer af te gaan leggen. Zo is iedereen op zijn/haar eigen manier bezig met die laatste voorbereiding.

En dan die vrijdagochtend. Die spanning, die ontlading als je iedereen weer ziet, iedereen nog fris en fit. De speech voor vertrek en dan net niet op de afgesproken tijd vertrekken omdat er toch een verloopstekker van een fietsendrager ontbreekt of nog snel een kentekenplaat gemaakt moet worden. Dan op weg met een bus vol uitgelaten ‘kinderen op schoolreis’, stukje file in Duitsland en hard en redelijk ongecontroleerd meezingen met de playlist van Emo. Het hoort er allemaal bij en het maakt het een dag om naar uit te kijken.

Helaas zit dat er nu nog even niet in en bewaren we dat allemaal voor het eerste weekend in oktober. We hebben nog iets om naar uit te kijken.

Rondje HaarlemEn…..
We hebben ook een coronaproof-plan voor eerste pinksterdag. We gaan met een deel van het team een run-bike-run-etappe lopen. Een schitterende route van bijna 50 kilometer rondom Haarlem. Als je het zo schrijft lijkt 50 kilometer bijna kinderspel, tijdens de echte run is dat nog niet 1/10 van de route… Maar nu zijn we blij dat het kan en 50 kilometer run-bike-run is ook best pittig. Niks uitrusten in de bus, als je niet loopt moet je fietsen en dat ga je ook wel een keer voelen.

Natuurlijk is doneren nog steeds mogelijk. Want hoewel de Roparun even pas op de plaats maakt, hebben we nog steeds dat ene grote doel waar we het voor doen: geld ophalen voor de ondersteuning van mensen met kanker. Dus steun ons en steun de Roparun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *