Ook de Roparun is afgelast

Vandaag heeft het bestuur van de Stichting Roparun bekend gemaakt dat ook de Roparun dit jaar vanwege het Coronavirus niet door zal gaan.

“Als stichting vinden wij het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen en verspreiding van COVID-19 waar mogelijk tegen te gaan. Als organisatie die zich inzet voor het welzijn van zieke mensen, vinden wij het onze verplichting om veiligheid en gezondheid altijd de hoogste prioriteit te geven. Niet alleen een verplichting naar hen, maar naar de hele samenleving.”

Als team vinden wij dit ontzettend jammer. Er is al veel tijd en energie in fondsenwerving en voorbereiding gestoken en iedereen is bezig om op zijn of haar manier fit te zijn voor dat ene weekend. Dat mooie weekend waar we zoveel plezier aan beleven, dat weekend waarin alles samenkomt. Dat weekend waarvoor onze donoren en sponsoren zo trouw hun portemonnee trekken en ons steunen om mensen met kanker te kunnen helpen. Helaas is het niet anders en is de realiteit nu zoals hij is.

Verder schrijft het bestuur in hun persbericht dat de stichting ook dit jaar gewoon doorgaat met het ondersteunen van verschillende doelen in de ondersteunende zorg voor mensen met kanker. Hoe een en ander in de praktijk zal gaan en wat het voor teams en deelnemers zal betekenen wordt de komende weken uitgewerkt. Daar wachten wij rustig op.

Wel is al bekend gemaakt dat de loterij waarvoor al heel veel loten zijn verkocht gewoon door zal gaan. Het geld van de Roparunloterij gaat nog steeds 100% naar de goede doelen. De bekendmaking van de trekking zal plaatsvinden op 13 juni en prijzen worden vanaf dat moment ook uitgekeerd.

Namens alle teamleden van Team 126 bedanken we jullie voor alle steun, donaties en andere bijdragen. Zonder jullie heeft het geen zin en hopelijk zijn jullie er volgend jaar weer voor ons.

Want in 2021 zijn wij er zeker weer bij!

Het volledige persbericht kun je hier lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *