De laatste voorbereidingen

Het is bijna zover. Maar eerst nog de laatste voorbereidingen voor we echt los kunnen.

De ondersteunende voertuigen zijn vandaag al opgehaald en gevuld. Dat is nog een hele logistieke klus waar Hans1, Ineke, Rik en Martin een groot deel van de dag mee bezig zullen zijn. Eén bus komt bij onze sponsor Toyota Spiering vandaan, daar moet het aggregaat mee opgehaald worden en dan naar de opslag in Breda. Daar worden de veldbedjes, de partytent en andere noodzakelijke spullen ingeladen.
Met de andere bus worden de boodschappen gedaan bij de groothandel. Als je met 25 mensen 48 uur continu onderweg bent, gaat er heel wat eten en drinken doorheen. Er gaat alleen al een paar honderd liter water mee.
Dan moet de keuken er nog ingebouwd worden en zo zijn er nog heel veel dingen te regelen zo’n laatste dag.

Verder heeft iedereen deze dagen zijn eigen manier van voorbereiden. Lopers lopen nog wat kilometers, anderen gaan naar de kapper om sneller over het parcours te gaan. En zo heeft iedereen zijn eigen rituelen in deze laatste dagen.

Foto 21-05-15 13 20 06Zelf ben ik deze dag altijd lekker onrustig. Vanmorgen nog even boodschappen en dan de helft vergeten. Ondanks het lijstje… Zo’n dag dus.
Ik ben de hele dag bezig mijn tas in te pakken en uiteindelijk doe ik dat vanavond. Wat neem je mee? Wat vooral niet? De lopers en fietsers hebben natuurlijk meer kleding nodig voor alle weersomstandigheden dan de ondersteuners. Ik heb het dus relatief eenvoudig en dan is daar toch weer die twijfel. Wat nou als het wel opeens koud wordt, of warm? Vanavond heb ik echt wel een zorgvuldig gepakte tas klaarstaan, maar nu ben ik nog lekker aan het rommelen.

Morgenochtend verzamelen we vanaf 08:30 bij de ABN AMRO Bank op de Coolsingel. Daar krijgen we nog een kop koffie en de nodige bemoedigende woorden van onze hoofdsponsor en dan gaan we op weg.

We zullen jullie via Facebook, Twitter en Instagram zo goed mogelijk op de hoogte houden van onze voortgang. Volg ons daar dan ook vooral. En vergeet niet af en toe een berichtje terug te sturen. Jullie aanmoedigingen helpen echt!
Tot slot is de site van de Roparun zelf ook helemaal vernieuwd en daar zijn we ook goed te volgen via Roparunlive. Ook voor de verwachte eindtijd wordt geregeld bijgewerkt op basis van onze echte loopsnelheid. Handig voor de afhalers.

Wij hebben er vreselijk veel zin in! Graag tot maandag op de Coolsingel!

One Comment on
  1. Allemaal heel veel succes…. geniet er van. Heb je het even zwaar? Denk aan het doel van de run, dan gaat het vast wel weer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *