Een update van onze teamcaptain

Afgelopen zondag was onze uitgestelde teamvergadering in Zaandam. Na in de ochtend met de fietsers en de lopers in een prachtige omgeving, waarbij natuurlijk ook de Zaanse Schans werd aangedaan, een loopje van ruim 25 kilometer te hebben afgelegd werd de middag gebruikt om even bij te praten.

Hoe staan we ervoor met nog exact 90 dagen voor de start vanuit Hamburg?

Afgaande op de conditie en de fitheid van de lopers en de fietsers gaat dat zeker goedkomen. Voor degene die niet mee konden lopen en/of fietsen zijn en worden “strakke” afspraken gedeeld om te zorgen dat we net zoals in onze vorige edities fris en fruitig aan de start en uiteindelijk aan de finish in Rotterdam aan zullen komen.

Het is fantastisch om te zien en te horen dat we ook in het ophalen van donaties voor het goede doel flink aan de weg timmeren. Reeds gedane sponsorbijdrages, en zeker ook via de donatiemodule op de website van de Roparun, geven ons allemaal een prima gevoel dat we in staat moeten zijn om de opbrengst van vorig jaar minimaal te gaan evenaren. Al gaan we er natuurlijk voor om deze te overtreffen. Ook de lotenverkoop verloopt prima en er worden dan ook regelmatig extra bestellingen gedaan wat uiteindelijk de opbrengst positief beïnvloedt.

Wat staat er de komende tijd op de agenda?

Komende zaterdag zal er in ieder geval weer worden gecollecteerd in Rotterdam/IJsselmonde. In het weekend daarna zullen Hans Noordzij, Martin Koch en mijn persoontje al een eerste keer naar Hamburg gaan rijden. De wijzigingen in de route ten opzichte van vorig jaar vergen toch weer een nauwkeurige inschatting waar en hoe we de wisselplekken gaan gebruiken en kunnen we niet overlaten aan de “grote” geplande routeverkenning in het laatste weekend van april.

In de nacht van 14 op 15 maart gaan we weer aan de gang met onze nachtelijke testloop. Vooral voor de debutanten een goede ervaring hoe het er tijdens de run aan toe kan gaan. Een test van zo’n 80 kilometer op de route waarbij ook het in- en uitstappen en de interval ruim aan bod zal komen. Voor de ervaren roparunners is een dergelijke test weer een grote mate van herkenning.

Dus, genoeg te doen nog voor ons vertrek op 22 mei en dat is dus al over 90 dagen. Time really flies!

Grtz,

Emo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *