Rondje Noord-Holland

Vandaag stond de eerder uitgestelde trainingsloop van 25+kilometer door het  Zaanland, Waterland en Wormer met voor wie wilde een meefietsgelegenheid.

Omdat we nog redelijk voorin het trainingsschema zitten is voor een enkeling 25 kilometer aan een stuk nog even te ver, dus besluiten we één fiets extra mee te nemen waarmee we kunnen RunBikeRunnen. We zijn met vijf lopers, dus vier kilometer lopen, één kilometer fietsen en doorwisselen. Muriël en Lisette doen ook een RunBikeRun, maar lossen elkaar af en lopen zo dus allebei de helft van het parcours. Vanwege de voorjaarsvakantie, een verjaardag en een andere loop ontbreken er een aantal lopers en fietsers.

2015-02-22-12-12-56Het weer is in tegenstelling tot 4 weken geleden heerlijk. Af en toe lijkt het wel voorjaar. Robin in korte broek en met korte mouwen lijkt de juiste kledingkeuze te hebben gemaakt. Enige nadeel is dat door het mooie weer  ook veel tourfietsers hun stalen ros weer uit de winterstalling hebben getrokken. Hierdoor moeten we alert zijn op de medeweggebruikers.

Het parcours is hoofdzakelijk autovrij en voert ons vanuit Zaandam langs de weilanden van Oostzaan, stukje Twiske en Purmeland. Purmerend ligt aan de horizon, maar we buigen terug en lopen tegen de wind, via de kaarsrechte Zuiderweg, weer terug naar het Zaanse. De golfbaan is ondanks het mooie weer niet druk bezet, wij laten hem links liggen, lopen de snelweg onderdoor, langs de Amerikaanse Windmolen en de Enge Wormerpolder in.

Door de afwisseling om af en toe te fietsen heb je de gelegenheid om met iedereen even een woordje te wisselen. “Hoe gaat het”, “wat doe je in  je voorbereiding”, “hoe gaat de training”, maar ook “hoe was je vakantie”. Je bent met zo’n lange duurloop tenslotte een tijdje samen onderweg en het moet ook leuk blijven.

2015-02-22-13-46-33Via de Zaanse Schans keren we weer terug in de bewoonde wereld. De molens staan trots te draaien en krijgen voldoende aandacht van de vele toeristen.  Onze optocht is schijnbaar een leuke attractie die door vele Aziatische toeristen ook op de foto wordt vastgelegd. Team 126 is wereldberoemd!

De laatste loodjes wegen het zwaarst, maar gek genoeg gaat het tempo omhoog. Men ruikt de stal! Conform planning zijn we op tijd terug, 27,5 kilometer in de benen. We mogen gebruikmaken van de faciliteiten van de Atletiek Vereniging  Zaanland. Jammer genoeg heeft de loodgieter zijn werkzaamheden de afgelopen vrijdag niet helemaal afgerond, waardoor er slechts een paar druppels uit de douche komen. In het kader van de voorbereiding op de Roparun, past dit wel in de training.

Tijdens het Roparunweekend heb je ook niet bij elke stop een douche tot je beschikking. Het was een geslaagde run, afgerond met een teamvergadering.

route Roparun trainingsloop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *