Kerstmarkt in Haarlem groot succes voor Team 126

Het kan jullie bijna niet ontgaan zijn, maar afgelopen weekend hebben wij van Roparunteam 126 twee dagen met een kraam op de kerstmarkt in Haarlem gestaan.

De zaterdagochtendploeg was mooi op tijd bij onze kraam op de Grote Markt. Hadden we even tijd om te inventariseren en onze kraam in te richten. Beetje versiering, kleden erop en de handel uitstallen. Wat hadden we veel en leuke dingen. Zelfgemaakte potjes en borrelplanken van Maartje. De kerstsokken van Adriaan, nog wat gevouwen egels van mijn zus. En een hele berg gedoneerde knuffels. Die deden het erg goed bij de kinderen, waarna de ouders in de meeste gevallen een leuke bijdrage deden.

Al met al is het dan best een lange dag tot 21:00 ‘s avonds. Maar met twee ploegen goed te doen. En je bent de hele dag lekker bezig met collecteren, verkopen, leuke gesprekjes met mensen en ook veel lol met je teamleden. Voor je het weet is het tijd om op te ruimen en te slapen.

De zondag begon met een domper. Door de stormachtige nacht was onze kraam veranderd in een vlieger. Daar was hij niet zo goed in en dus was hij ook flink gecrasht. Na wat heen en weer bellen met de organisatie konden we een nieuwe kraam in de Koningstraat betrekken. Door de verloren tijd moesten we met spoed opbouwen, maar met goed teamwerk waren we toch op tijd klaar.

Hier was het duidelijk drukker dan op onze vorige plek. Soms misschien wel iets te druk zodat het wat lastiger was om contact te maken en mensen te verleiden om iets te kopen of doneren. Maar ook hier hebben we weer een topdag gehad. Bijna alle handel is verkocht en er zijn veel donaties binnengekomen.

Heel bijzonder was op zondag de collecte na het concert van La Familia in de Bavo. Zoveel lieve mensen die kleine en grote donaties deden en ons succes wensten. Heel erg fijn.

Speciale dank aan de organisatie van de kerstmarkt dat wij twee dagen van een kraam gebruik mochten maken. En we willen zeker onze vrienden en vriendinnen van sponsor Café de Lift bedanken. Hier konden we van het toilet gebruik maken en even opwarmen met een gratis kop koffie en een broodje bal. Dat maakt zo’n weekend toch een stuk aangenamer.

Veel bezoekers hebben een folder of visitekaartje meegenomen. Als jullie nu op onze site komen en dit lezen, jullie zijn toppers. Jullie hebben ervoor gezorgd dat we ruim €2.000 hebben opgehaald en dan moeten de 4 goedgevulde collectebussen nog geteld worden.

Ik heb een geweldig weekend gehad met ons team en met alle bezoekers. Bedankt.

Update 10 december:
De collectebussen zijn geteld en daar kwam nog eens ruim €1.500 uit. Totaal hebben we dus meer dan €3.500 opgehaald voor de Stichting Roparun.

One Comment on

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *