Routeverkenning(en)

Er komen een paar drukke weekendjes aan voor een aantal van ons. Komend weekend gaat Emo met drie Hansen de eerste routeverkenning doen, bedoeld voor buschauffeurs en navigatoren. We vertrekken vrijdagmiddag om 13.00 uur vanaf de carpoolplaats in  Meerkerk, kijken of een alternatieve route over Hannover minder files oplevert op vrijdagmiddag en zijn begin van de avond in de jeugdherberg in Lüneburg, waar we straks ook met z’n allen overnachten van vrijdag op zaterdag voor de run. Even het sanitair testen. Zaterdagmorgen even zien hoe het plaatselijke winkelaanbod is zodat Niels en Imerle op zaterdagmorgen voor de start de laatste verse inkopen kunnen doen. Tijdens deze verkenning test Hans 2 de route-app van OsmAnd uit, wat een alternatief kan worden voor de Garmin-navigatie op de fiets.

Vervolgens gaan we naar het startterrein en gaan we de route verkennen vanuit het autoperspectief, dus inclusief omleidingen in Bremen en andere plaatsen waar ge-runbikerund moet worden. We kijken of we de stopplaatsen van vorig jaar nog kunnen gebruiken, voor 1 of 2 moeten we sowieso een alternatief gaan zoeken. Zaterdagavond eindigen we bij Karin Vreeswijk in Ter Apel waar we overnachten in de praktijkruimte. Zondagmorgen na het ontbijt pikken we de route weer op en verwachten eind van de middag weer in Meerkerk te zijn.

Da’s één!

Twee weken daarna, 30 en 31 maart, doen we het nog eens dunnetjes over, maar nu de fietsroute. Dit gaan we doen met Emo, Hans 1 en 2, Willeke, Anneke, Ed en Jan Willem. 7 personen in twee auto’s. We verzamelen zaterdag 30 maart tussen 7.30 en 8.00 uur op de carpoolplaats in Meerkerk langs de A27, en na een koffiestop in Bad Bentheim rijden we door naar het startterrein in Hamburg.

De verwachte busindeling wordt aangehouden, dus Hans 1 rijd met Jan Willem en Ed, wagen 2 wordt bemenst door Hans 2, Emo, Anneke en Willeke. We verkennen ongeveer 160 km, dan wordt het tijd om onze overnachtingsplek op te zoeken. Zondagmorgen pakken we de route weer op waar we gebleven zijn en gaan door tot Meerkerk, naar verwachting is het dan begin van de zondagavond.

Met twee weekenden gedegen voorbereiding mag de route ons straks niet meer verrassen, we zien ook welke stukken we in het donker moeten afleggen.

Dat komt goed uit, want de testloop van 13 en 14 april doen we ook in het donker, hoe leuk is dat! Meer hierover over een week of twee, dat werken we als kernteam uit in het tussenliggende weekend.

We zullen volgende week verslag doen van ons eerste avontuur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *