Strompelen, wandelen en dan in juni hardlopen?

Ik had me het vorige zomer zo anders voorgesteld. Door een langslepende blessure vorig jaar de Roparun moeten afzeggen. In de zomermaanden was ik weer helemaal aan het terugkomen en toen ik eind augustus een berichtje van Emo kreeg of ik weer wilde meedoen hoefde ik niet lang na te denken. Natuurlijk! Mijn 5 eerdere deelnames waren allemaal onvergetelijke belevenissen en ik was er echt nog niet klaar mee. Dus ik heb me direct ingeschreven. Of de duvel ermee speelde voelde ik nog geen week later een pijntje in mijn linkerknie, wat een paar maanden later een scheurtje in m’n binnenmeniscus bleek te zijn. Op advies van dokter en chirurg van alles geprobeerd om er zonder operatieve ingreep vanaf te komen. Helaas….. Dus uiteindelijk vlak voor de Kerst besloten om me toch maar te laten opereren, omdat ik inschatte dat ik ongeveer 5 maanden hersteltijd nodig zou hebben om weer fit aan de start te staan van de Roparun begin juni.

Afijn, die operatie is erg meegevallen, ik heb 1 dag met krukken gelopen en daarna een paar dagen rondgestrompeld. Maar vrij snel ging het beter en kon ik weer wat kilometers wandelen. Na 2 weken kreeg ik een kleine terugslag, met meer pijn en een stijvere knie. Op advies van de fysiotherapeut ben ik toen meer op kracht gaan trainen om mijn bovenbeenspieren sterker te maken. En dat heeft het gewenste effect gehad. Nu (na bijna 4 weken) ben ik bijna pijnvrij en kan ik naast fietsen, crosstrainen etc. weer voorzichtig aan hardlopen gaan denken. Ik heb straks nog 4 maanden om weer helemaal topfit te worden. Maar het vooruitzicht om met Team 126 (een topteam) aan de Roparun te mogen meedoen geeft we enorm veel motivatie, waardoor ik alle vertrouwen erin heb dat dat zal gaan lukken.

Ik heb de afgelopen week aan vrienden, collega’s en kennissen de zgn lotenmail verstuurd en daar heel veel bemoedigende en positieve reacties op gekregen. Daarbij ook veel loten verkocht en donaties mogen ontvangen. Dus ik ga er helemaal voor en ik heb er echt ontzettend veel zin in.

Rob

P.S. Wij zijn blij met elke donatie, dus wil je doneren aan Team ABN AMRO? Klik dan hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *