Team 126 stelt zich voor: Maartje

Wie ben je?
Mijn naam is Maartje Spoelstra-Rolsma, moeder van Zoรซ (12 jaar) en Dyon (10 jaar), vrouw van Carl, techneut en sporter in hart en nieren.

Wat is je rol in het team?
Ik ben loper.

Hoe vaak heb je meegedaan?
In 2019 doe ik voor het eerst mee. Best spannend!

Zoals de eerste keer om sponsoring vragen bij familie, vrienden, collega’s en kennissen. Maar ook de eerste kennismaking met het team, de trainingsloop en zeker ook de Roparun zelf.

Wat moeten we verder van je weten?
Mijn rood-aangelopen hoofd op de foto is de trotse blik na de Kustmarathon in oktober 2018. Wat een parcours! Wat heb ik afgezien. Wat was ik blij met de finishlijn. En direct daarna plande ik alweer de volgende fysieke uitdaging.

Door een toevallige samenloop van omstandigheden ben ik in Team 126 terecht gekomen, wat ik als een warm bad heb ervaren. Ik heb veel zin in de trainingsloop en de Roparun zelf. Wat gaat er precies gebeuren? Hoe stuk ga ik zitten? En hoever kan de fysieke grens opgerekt worden? Word ook ik besmet door het Roparun-virus? Ik ben er benieuwd naar en heb er zin in!

Ik sport met regelmaat; ik speel volleybal, doe aan bootcamp en loop natuurlijk hard. Het liefste loop ik mijn vaste lusjes op de automatische piloot en ook loop ik graag trails. Wegwedstrijden loop ik bijna niet meer. Hardlopen is voor mij iets bijzonders. Fysiek vind ik het leuk en mentaal vind ik het heerlijk! Het liefst loop ik zonder muziek en luister ik naar mijn omgeving. Voorbijrijdende auto’s, vogels die fluiten, mijn eigen voetstappen, hoor ik allemaal maar mijn gedachten dwalen af en komen tot rust, hebben creatieve uitspattingen en soms is er niets. Jaren geleden vond ik 10 km al heel ver, inmiddels doe ik voor minder dan 10km mijn schoenen haast niet meer aan.
Ook mijn kinderen sporten graag.

Naast de zorg voor de kinderen en mijn sportactiviteiten werk ik als Project Manager bij Tanis Confectionery. Ehhh ik bedoel natuurlijk: naast de zorg voor de kinderen werk ik als Project Manager bij Tanis Confectionery en sport ik regelmatig.

Sportieve, vrolijke groeten,
Maartje Spoelstra

3 Comments on “Team 126 stelt zich voor: Maartje
  1. Maartje,
    Succes รจn veel plezier zowel voor jou als het hele team.
    Jullie inspanning is voor een heel goed doel!

  2. Maartje, veel succes en plezier en vergeet vooral niet te genieten tijdens de run zelf.

  3. Leuk om te lezen. Ze ‘m op Maartje. En natuurlijk ook het team. Ik zal het op afstand volgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.