Team 126 stelt zich voor: Rob

Rob KocksWie ben je?
Ik ben Rob Kocks, 62 jaar oud en al heel lang gelukkig getrouwd met Wilma. Wij hebben 2 prachtige dochters Elise & Lisanne. Daarnaast zijn we trotse grootouders van Alysia (8) en Jesse (5) waar we volop van genieten.

Ik ben bijna 40 jaar bij ABN AMRO en haar rechtsvoorgangers werkzaam geweest. Jammer genoeg ben ik in 2018 bij een reorganisatie ‘eruit gevallen’. Aan de ene kant natuurlijk heel vervelend, aan de andere kant geeft dit ook weer ruimte en kansen voor nieuwe activiteiten. Wij reizen graag met onze camper en daar hebben we nu natuurlijk ook meer gelegenheid voor.

Wat is je rol in het team?
Ik ben één van de hardlopers in het team. Ben een ervaren marathonloper. Ik heb inmiddels 19 marathons uitgelopen, waarvan 15x Rotterdam, New York, Amsterdam, Jungfrau-marathon en de Slachte-marathon in Friesland.

Hoe vaak heb je meegedaan?
Ik heb inmiddels 6 x eerder als loper meegedaan. In de jaren 2009 t/m 2012 vanaf Parijs en in 2015 en 2019 vanaf Hamburg. De jaren dat ik niet meedeed bleef ik toch erg nauw betrokken bij het wel en wee van het team. In de Pinksterweekenden volgde ik het team op de voet en fietste meestal een flink eind van het laatste stuk mee om te steunen.

Persoonlijke motivatie is dat ik graag iets wil doen om mensen met kanker te helpen. In mijn directe omgeving heb ik de enorme impact van die ziekte op de patiënten en hun directe omgeving van dichtbij kunnen zien. Ik heb ook gezien dat met de opbrengsten van de Roparun echt prachtige dingen worden gedaan die het leven van kankerpatiënten draaglijker maken.

Daarnaast is het natuurlijk gewoon een prachtig avontuur en ik heb ervaren dat er geen betere teambuilding bestaat. Er ontstaan echte vriendschappen en dat is natuurlijk fantastisch. Het team ziet er qua samenstelling telkens weer anders uit en het is dan altijd leuk om met een leuke groep dit avontuur aan te gaan. Ik heb er echt weer zin in.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *