Teambijeenkomst in het Zaanse

Vandaag staat er een teamvergadering op de planning van de Team 126-agenda. Voor de lopers en fietsers wordt de vergadering voorafgegaan door een RunBikeRun van 34 kilometer door het Waterland, het gebied tussen Zaandam en Purmerend. Enkele liefhebbers en Emo fietsen voor de gezelligheid mee, de overigen komen later op de dag voor de vergadering. De accommodatie van AV Zaanland mag ook dit jaar weer worden gebruikt als start-, finishpunt en vergaderlocatie. Heel fijn.

2016-03-13-13-19-26Doordat we vanwege vakantie en een blessure slechts 5 lopers beschikbaar hebben is er een schema opgesteld, zodat iedereen evenveel loopt en fietst. Tijdens de Roparun zijn er stukken van enkele kilometers waarbij geen ondersteuningsvoertuigen op het parcours mogen (bijvoorbeeld in drukke stadsgebieden of bepaalde natuurgebieden en uiteraard de laatste 40 kilometer richting Rotterdam). Op zulke momenten moeten de teams alles op de fiets doen, op de loper na, die moet gewoon doorlopen.

Deze Zaanse RunBikeRun is dus een goede praktijkoefening, waarbij even het Roparungevoel in de benen komt. De loopfiets-verhouding is twee kilometer lopen, twee kilometer fietsen, een kilometer lopen, twee kilometer fietsen, een kilometer lopen, twee kilometer fietsen en vervolgens dat zo’n drie, vier keer herhalen. De begeleidende fietsers kunnen vast wennen aan het looptempo.

2016-03-13-13-20-13Het weer is heerlijk, we boffen. Robin loopt uiteraard in de korte broek. Anderen hebben nog de handschoenen aan. Na een aantal kilometer heeft iedereen wel door wat de wisselcadans is. Het houdt ons wel allemaal scherp. Het parcours is in grote lijnen hetzelfde als vorig jaar: Zaandam>Oostzaan>Twiske>heen en weer langs het spoor richting Purmerend>Zuiderweg>A7 over Noorderweg>Engewormer rond> Zaanse Schans> Haaldersbroek> Het Kalf> Jagersveld> terug naar Zaanland. Een vlak landschap met hier en daar een bruggetje. Dat wordt in Frankrijk straks wel anders.

Wat wel opvallend is, is dat de verschillende meetinstrumenten verschillende afstanden en snelheden aangeven. De gemiddelde totaalafstand is zo’n 33,5 kilometer, met een snelheid van 12,5 per uur. We zijn in ieder geval mooi op tijd terug. De lopers kunnen even douchen en de vergadertijgers komen een voor een binnendruppelen.

2016-03-13-13-20-19Voor de meesten een reünie, voor Eveline een eerste kennismaking. Elisabeth verzorgt de catering van vandaag (dank u!) en komt binnen met koek (appeltaart) en soepie (uiteraard pindasoep). Oud-teamlid en ‘local’ Danielle komt even een koppie doen om de oude bekenden te groeten, ABN AMRO Roparunteam 126-lid zit nou eenmaal in het hart, heel leuk.

Tijdens de vergadering passeren een aantal punten de revue:

  • Uiteraard de financiën, daar gaat het tenslotte om: Lotenverkoop gaat goed, eindsprint in gaan zetten voordat ze op zijn bij de organisatie. Verder een tweetal winkelstatiegeldbonnen die we hebben uit kunnen zetten, het biljarttoernooi van Hans3, en nog drie winkelcentracollectes in de planning. Nog even een extra inspanning van ons allen om tot een mooi bedrag te komen. Alles is welkom: Doneermodule!
  • Hans N. praat ons bij over wat er tijdens de Roparunteammeeting in het Nieuwe Luxor is besproken.
  • De laatste routeverkenning zal met tien man worden gedaan. In het tweede weekend van april zullen de fietsers, chauffeurs, buscaptains en twee ondersteuners, de route en apparatuur leren kennen en een indruk krijgen van de wisselplekken. Voorbereiding is alles!
  • Van de lopers en fietsers wordt verwacht dat zij alles doen om klaar te zijn voor de zware inspanning die de Roparun toch is; waak ondanks de ervaring voor onderschatting en meld blessures. Parcours is straks heuvelachtig, dus probeer dat ook in de training in te bouwen en train ook om in het donker te lopen en fietsen.
  • We krijgen nog een cliffhanger: Hans2 heeft de eerste beelden gezien van de Team 126-animatiefilm en was zeer onder de indruk. Spannend. We hopen hem gauw hier te kunnen laten zien. Ook kijken of we met Connections binnen de bank verder kunnen.
  • Geef je op voor de teamactiviteiten, zorg dus dat je je agenda vrijhoudt zodat je er bij kan zijn. Hans 3 zoekt nog tellers voor bij het biljarttoernooi, hulp is welkom.

We eindigen met het uitdelen van de Team ABN AMRO hoodies. Iedereen blij weer naar huis.

One Comment on
  1. Liefhebbers en Emo…..jammer weer, haha. Had het niet willen missen. Vandaag niet vooruit te branden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *