Zadeltraining voor de fietsers

De Roparun is niet alleen een uitputtingsslag voor de lopers die elk zo’n 72 kilometer moeten lopen, maar voor het hele team: chauffeurs, begeleiders, ondersteuners, maar zeker ook voor de fietsers een staaltje van doorzettingsvermogen.

foto van de fietsers bij een bollenveld

Tijdens de Roparun wordt de loper bijgestaan door twee fietsers. Eén voor de loper voor de juiste route en één achter de loper voor de veiligheid. De lopers wisselen om de kilometer, de fietsers begeleiden ze gedurende de zes etappes dat team A of B (variërend van 40 tot 57 kilometer) in touw is.

Nou zal je wel denken, ach 40, 50 kilometer fietsen is toch niet zo erg? Dat klopt als je kunt doortrappen. Tijdens de Roparun fiets je echter het tempo van de loper, zo’n 11,5 kilometer per uur! Het totale traject Hamburg Rotterdam is zo’n 560 kilometer, waarvan je als fietser dus, verdeeld over zes etappes 280 kilometer wegtrapt. Tussendoor heb je tussen de 4 en 5 uur tijd om even wat anders te doen (verplaatsen naar volgende wisselpunt, eten, slapen, verzorgen).

Omdat gedeelde smart halve smart is hadden afgelopen weekend de fietsers met elkaar afgesproken voor een oefenetappe Roparun-tempo-fietsen. Materiaal in orde, fietsbroek met ‘zemen lap’ aan, bidon met sportdrank of water mee. Margo had een mooi rondje van 56 kilometer door duinen, langs landgoederen en (bijna uitgebloeide) bollenvelden. Onder prima omstandigheden een heerlijke zadeltraining afgewerkt!

Waar we ook goed mee bezig zijn is sponsoropbrengst genereren. Naast de donatiemodule via de Roparunsite, doneren via iDEAL op onze eigen site, collectes, schoolsponsorloop en de lotenverkoop á € 2,50 bestaat nu ook de mogelijkheid om ons via een sms € 3,00 per keer te doneren.
Sms ROPARUN 126 naar 4333.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *