Cees van Deventer overleden

Cees van DeventerVandaag is het bericht binnengekomen van het overlijden vanmorgen van onze oud-teamlid Cees van Deventer.

Cees was een graag geziene gast in ons team en heeft tot en met 2009 diverse keren als loper deelgenomen aan de Roparun. Ook daarna bleef hij betrokken en kwam hij ons steevast, tot afgelopen jaar, bij vertrek nog even gedag zeggen en uitzwaaien. Een aantal jaar geleden werd bij Cees prostaatkanker vastgesteld waarvoor hij langdurig is behandeld. Met een positieve instelling heeft hij zo lang mogelijk geprobeerd normaal te functioneren en het beste uit het leven te halen. De laatste weken van zijn leven heeft hij in een hospice doorgebracht. Cees werd 55 jaar. De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden.

10 minuten voor zijn overlijden stuurde hij nog de volgende app naar Emo:

Aftellen is begonnen. Nog een paar tellen en dan ben ik er niet meer. 10 – 9 – 8 – 7 – … 11.00u

#### 10 januari 2020 ####

Dat komt nu naast mijn geboortedatum te staan. Hoe gek is dat.

Ik weet niet hoe snel ik ben veranderd in een computervirus maar kan zijn dat alvast de lichten bij jullie uitvallen vanavond. De wc-rol naar voren hangt. De chips spontaan weg is. De slagroombus leeg op de grond ligt. Allemaal ik. Haha.
Terug-appen kan, als je behoefte hebt … doe dat dan lekker. Op m’n wolk, als ik word toegelaten, zal ik jullie apps lezen. Hierom huilen maar ook vooral … om moeten lachen. Maar na al dat gejank nu weer snel de dagelijkse dingen oppakken. Denk af en toe aan mij en leef!

Zal Petrus nog wel moeten overtuigen mij door te laten. Ben benieuwd hoe het daar is.

Zal jullie erg missen.
Groet. Cees van Deventer

Over Cees gaan de mooiste anekdotes in het team. Als je 10 jaar na je deelname nog regelmatig over de tong gaat bij de oude garde, dan heb je impact gemaakt. Cees was een teamspeler, een bikkelaar, een sportman die er alles aan deed om klaar te zijn voor de runs waaraan hij meedeed, daarnaast zette zich volop in om geld op te halen voor het goede doel. We wensen zijn familie heel veel sterkte!

Namens het kernteam,
Hans

4 Comments on “Cees van Deventer overleden
 1. Hallo pa,

  Ik had gehoopt dat ik jou nog ooit mocht verrassen met het nieuws dat ik nu ook bij ABN AMRO zit…

  Ik denk nog altijd en iedere dag aan jou,

  Je zoon, Lukas

 2. Voor Cees,

  Samen met jou heb ik een deel van mijn jeugd doorgebracht. Het was een gelukkige en onbezorgde tijd. Je hebt me laten lachen en je leuke ‘gekkigheid’ staat in mijn geheugen gegrift. Dat je op zo’n jonge leeftijd de aarde moest verlaten, dat raakt mij diep. Ik hoop dat je, daar waar je nu bent, je licht weer zult laten stralen. Je dierbaren wens ik alle kracht en veel sterkte toe.

  Lieve groet,

  Marjan van Gemerden

 3. Wat ongelooflijk triest! Ik zal mij Cees altijd herinneren als een bijzonder mens en een fijne collega. Zijn sportieve prestaties hebben altijd indruk op mij gemaakt. Rust zacht, Cees!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *