Road to Roparun 2016 begonnen. Vertrekpunt: Parijs

inschrijfformulier Team 126 Roparun 2016Met het op 1 september versturen van het door teambaas Emo ondertekende ‘Inschrijfformulier Roparun 2016’ is ABN AMRO Roparun team 126 officieel begonnen aan haar 19e editie van de Roparun. 2016 wordt een jubileumeditie: De Roparun zal voor de 25e keer worden gehouden.


Team 2016
De afsluiting van editie 2015 met de traditionele barbecue moet nog plaatsvinden, maar ondertussen is het kernteam achter de schermen al weer druk bezig met de samenstelling van het team voor 2016. Dit samenstellen wordt wel vergemakkelijkt door het feit dat veel deelnemers van editie 2015 zich ook weer hebben opgegeven voor de Roparun 2016. Veel deelnemers voor dezelfde rol, enkelen geven ook de voorkeur aan een andere rol in het team. Slechts drie deelnemers hebben geen gebruikgemaakt van hun voorkeursrecht.  Hierdoor zijn we alleen nog op zoek naar masseur en een tweede reserveloper/-fietser .

De komende periode worden de oud teamleden aangeschreven met de vraag of er belangstelling is om de nog niet ingevulde plekken in te vullen. Als hierna nog vacatures in het team zijn zullen we binnen de ABN AMRO leden gaan werven.

Door het (tijdelijke?) afscheid van Muriel kwam er een plek vrij in het kernteam voor de coördinatie en vertegenwoordiging van de lopers- en fietsersbelangen. Deze plek is inmiddels opgevuld door Louis.

Keuze voor Parijs
Op democratische wijze is besloten dat de editie 2016 weer vanuit Parijs wordt gestart. Zoals altijd bij keuzes ‘heb elk voordeel zijn nadeel’:

Op de Hamburgroute hadden we natuurlijk met de Jeugdherberg en de tegenovergelegen Lidl een prima uitgangspunt, onderweg 2 ideale rustpunten met de Melkfabriek en de Ter Apelse gastvrijheid van Karin en familie, de rust onderweg waardoor loperwissels zonder problemen verliepen en alle bivakplekken die vooraf waren uitgezocht ook gewoon nog ‘vrij’ waren.

Parijs is voor enkelen nieuw terrein, voor anderen een welkom weerzien. Hopelijk meer leuke doorkomsten dan op de Hamburgroute. Parijs betekent wel extra werk voor de teamorganisatie: routes zullen weer moeten worden verkend, nieuwe bivakplaatsen zullen moeten worden gezocht en gevonden, de route zal weer opnieuw moeten worden verkend omdat deze van jaar op jaar wijzigt. Parijs betekent ook meer teams onderweg, lastiger voor de loperwissels, maar wel weer leuker voor lopers en fietsers.

We hoeven ons in ieder geval niet te vervelen. Om met Hans te spreken ‘Uitdagingen, daar houden wij van’ De Roparun begint zaterdag 14 mei, we vertrekken dus op vrijdag de 13e! #ZinAn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *