Team 126 stelt zich voor: Ad

Wie ben je?
Ik ben Ad Weeda en getrouwd met Joke, vader van twee zoons (Niels en Lars) en één dochter (Merlin) en opa van Milan. Ik ben 64 jaar (geboren in 1957).

Wat is jouw rol in het team?
Ik doe de financiën voor het team vanaf de run van 2021. Dit heb ik al eerder gedaan voor de run van 2010 tot en met de run van 2014.

Hoe vaak heb je meegedaan?
Ik heb van de run in 2006 tot en met de run van 2013 meegedaan in diverse rollen: navigator, vervangend fietser, fietser en als laatste chauffeur van bus 2. Ik heb dit allemaal gedaan met Emo van Dijk en mijn chauffeur vervanger werd Hans Bak (1). Ik heb alleen de Parijs route gedaan en dit kwam mede doordat die route via mijn eigen dorp (Numansdorp) ging. Daarnaast hadden we nog 2 mensen die uit Numansdorp kwamen.
In die periode onderhield ik ook de site van ons team, die inmiddels door Hans Bak (1) is overgenomen.

Wat moeten we verder nog van mij weten?
Ik heb bijna 45 jaar bij ABN AMRO gewerkt en ben daarna (en nog steeds) oproepchauffeur en medicijnbezorger. Daarnaast rijd ik regelmatig met oude militaire voertuigen tijdens o.a. veteranendagen.

Oproepchauffeur voor Kenbri Fire Fighting, een bedrijf dat brandweerauto’s maakt en onderhoudt. Op oproep haal of breng ik (samen met nog 3 collega’s) brandweerauto’s weg in heel Nederland en soms daarbuiten. Dit betreffen dan alle soorten brandweervoertuigen van bedrijven, defensie, of plaatselijke brandweerkorpsen. Ik ben sinds mijn dienst in het bezit van een groot rijbewijs en voor het rijden met brandweerauto’s is geen code 95 (wel voor beroepschauffeurs) nodig.

Ik ben medicijnbezorger voor drie apotheken: Spijkenisse, Zuidland en Heenvliet. Het betreffen dan de volgende kernen: Spijkenisse, Hekelingen, Simonshaven, Zuidland, Abbenbroek, Heenvliet, Geervliet, Zwartewaal en Oudenhoorn. Ik rij meestal in de kern Spijkenisse.

Namens de stichting TRISKontakten rij ik met diverse (grote) oude militaire voertuigen tijdens veteranendagen en natuurlijk ook bij de landelijke veteranendag. Helaas door corona is dat al 2 jaar niet meer mogelijk, maar gelukkig kan het weer en voor het eerst op 7 mei een tour in de omgeving van Alphen a/d Rijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *